carnaubawas

Auto polijsten Helmond

Een carnaubawas wordt gebruikt om extra bescherming te bieden en op dezelfde manier het lakwerk te onderhouden, vlekken en verbleking te voorkomen en tegelijkertijd een frisse, ‘gladde’ leefbaarheid te bieden.

De naam “carnauba” wordt eigenlijk vertaald als “glinstering” en “glans”. De Braziliaanse voorkomens in de wasnaam zijn afkomstig van de plant mimosa. De was van deze plant wordt al sinds 1504 gebruikt door kaarsenmakers. Carnaubawas wordt geproduceerd door een combinatie van extractie, schurend polijsten en een complex chemisch mengsel met de naam Copernicia Cerifera (CC).

Zwarte kleurstof, ook welillettes genoemd, wordt naast een deel van de was gelegd. Hier wordt het verwarmd tot ongeveer 109 graden. Een maat hoeveelheid zwavelzuur en een hoeveelheid caseïnaten wordt eveneens toegevoegd. Het mengsel van caseïnaten en zwavelzuur in een verhouding van 2:1 wordt vervolgens gekarnd bij een snelheid van ongeveer 230 graden. Een afgewerkte wasachtige substantie wordt verkregen door de vloeistof af te koelen. Deze procedure wordt uitgevoerd onder de strengste veiligheidsvoorwaarden.

Carnaubawas heeft nogal wat namen over de hele wereld. Carmel is zo’n naam. Karmel werd zo genoemd ter ere van de nosferische karmelibessen. Gerst is een andere naam. Sommigen denken dat gerst afkomstig is van de Ierse gerst, die een soortUI is. Braziliaanse was wordt ook geproduceerd, hoewel het niet zo populair is als zijn Ierse tegenhanger.

Braziliaanse was wordt op industriële schaal geproduceerd, terwijl een carnaubawas door een kleinschalige producent wordt gemaakt en veel conditionering vereist.

Een carnaubawas heeft een langere houdbaarheid dan een carnaubawas. Hij smelt ook veelzijdiger. Hij is nano-olated en reageert niet met andere wassen. Het is ook relatief zacht en gaat gemakkelijker op in vergelijking met autowas.

Het is gebleken dat carnaubawas minder smelt bij vochtigheid dan andere wassoorten. Karmelwas verandert in een doorschijnende honingachtige substantie bij een luchtvochtigheid van meer dan 30 procent. Als carnaubawas smelt, verandert het weer in een vloeistof.

Een carnaubawas is niet brandbaar en wordt langzamer biologisch afgebroken in hout of vernis dan andere wassoorten. Het reageert niet met water, benzine of andere oplosmiddelen. Het wordt biologisch afgebroken tot leer in zonlicht. Het is niet schurend en behandelbaar.

Een wax op carnaubabasis is relatief eenvoudig te hanteren in vergelijking met andere soorten producten op carnaubabasis. Het is relatief budgetvriendelijk vergeleken met andere waxen op de markt. Producten op carnaubabasis kunnen indien gewenst ook met de hand worden gewaxt. De luchtdoorlatendheid van de wax wordt verbeterd door de natuurlijke oliën van carnauba. Deze oliën helpen ook om de ademhaling in de wax te vergemakkelijken. Over het algemeen wordt carnaubawas op basis van Welsh beschouwd als een van de beste waxen voor auto’s. Het biedt voordelen zoals slijtvaste glanzende glans, gemakkelijke toepassing, en economisch vriendschappelijk tijdens behandeling. Het moet echter worden aangebracht met een badstof doek of badstof schuim.

De keuze van het type Carnaubawas dat op de auto moet worden aangebracht, is aan de consument die de beste beschikbare optie wenst. In het algemeen kan men de keuze van de wax baseren op de kleur of tint die hij wenst. De traditionele Carnaubawas wordt gemaakt van Carnaubahars. Er worden verschillende planten gebruikt om carnaubawas te maken. Palmboomwas, jutewas, Braziliaanse was, handelt gewaardeerd om zijn bladeren, kegels, bons, noten, wratten en bollen. Carnaubawas wordt meestal gemaakt van de bladeren van de Anjers, Palmbomen of struiken, Braziliaanse was afkomstig van de certificering RMA gecertificeerde wetenschapper voor kwaliteitsborging. Jute wax komt van de bladeren van deipside Nedpsipe bomen. Brazil wax is heel gemakkelijk te gebruiken en ziet er ook heel goed uit. Het oppervlak heeft een mooi glanzend uiterlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.